Nyår!

2011-12-31 19:04:19 / 0 kommentarer ..


Tagga nyår nu mina vänner!
Klänningen är på, ögonen sminkade, håret nytvättat och musiken på. Nu köttar vi 2012!
Varning, photobooth-bild ;)

2011, vad hände?

2011-12-31 17:07:56 / 0 kommentarer ..


Ja, ett helt år har gått, och snabbt dessutom! Därför har jag satt ihop en liten årsreumé, eller sammanställning eller vad tusan man vill kalla det. Här kommer det i alla fall:
-
Januari
Jag och Sara pallrade oss upp tidigt en lovdag och tog tunnelbanan in mot stan för att knata vidare till Västerbron där vi hade i tanke att fota soluppgången, men misslyckades väl lite med det då vädret inte var på vår sida så att säga. Men en hel del fina bilder fick vi och den varman chokladen höll oss gott sällskap i kylan.
I övrigt gick jag på öppet hus på olika gymnasium, velade över alla val, bakade muffins och fotade macrobilder. Bra start på året ;)
-
Februari
Kall månad om jag minns rätt.. Hängde i alla fall med min fina vän Sara (en annan än tidigare nämnda) till hennes häst med kameran i högsta hugg för att fota lite mysiga hästbilder. Dock blev jag inte så nöjd, men den här bilden tycker jag faktiskt om. Mulen ser så goo ut.
Sedan var det massa nationella prov, lite självporträtt och Romme med skolan. Mys mys! Semeldagen och alla hjärtans dag får vi ju inte glömma. Herregud vad det åts semlor hela januari plus februari :P Men så gott det är :P
Mars
Tills jag hittar en bid så skriver jag texten. Mars, nationella fortsatte och vi firade Felicia som då fyllde sexton. Haha minns att det var rocktema, lite galna outfits sådär ;) Mars månad har jag över huvudtaget inte mycket minne ifrån. Hmm..
-
April
Nu var det dags för nästa firande, denna gången för Sara. Så vi tog vårt pickpack och pallrade oss ut till Värmdö där det blev röj i köket, massa grillat och galet många crazy bilder. Väljer därför att visa en mindre galen bild här ;) Nu var snön borta igen och det började bli hyfsat varmt. Då börjar också längtan till lovet, läntan efter att sluta grundskolan!
-
Maj
Äntligen kom månaden då vi skulle få åka ner och träffa våran blivande valp. Så ner tiil Växjö for vi och bara kolla hur söta de var! Pussel är i mitten på bilden. Man ville ju bara inte åka hem. Maj var tufft i skolan. Allt skulle bli klart innan sommarlovet och motivationen på plugg var ganska låg. Tror att årets försat dopp blev av här också :)
-
Nä nu från vi börja langa in fler bilder per månad. 27:e maj var det bal i Enskede skola och det var grymt skoj. Gjorde iordning mig tillsammans med tjejorna innan vi tog cabben bort till konsum för att möta upp några killar från klassen innan vi gick vidare. Drag i matsalen (haha) och god mat och sedan efterfest hos en kille i parallelklassen. Galet kul kväll helt enkelt, och ett bra slut på grundskolan!
-
Juni
I juni, oj då hände en hel del. For till Kroatien över kristihemmelfärd där vi solade och badade och hade det megamys, samt firade vår gamla barnflicka som fyllde 30. Hann med ett dagsbesök av Venedig också. Därefter var det skolavslutning och gråtkalas. Haha fy farao vad jag grät. Sorgligt att lämna klassen och alla andra. Men också jädrigt skönt att få lämna den gula skola man gått i alldeles för länge. Det blev tältning med brudarna och Äntligen fick vi vår hund! Galet! Midsommar kom och sedan var det massa massa träningar inför gymnaestradan, sol och bad med kompisar.
-
Juli
Wihoo, my birthday! japp, jag fyllde sexton och det det badades för fullt ute på landet. Den 7:e bar det av till schweitz (svårstavat land det där) och gymnaestradan med hela gympagänget. Där var det grymt och vi knatade runt i våra ganska så fula sverigekläder, hade uppvisningar, såg på andra, tågade in på en fullsatt arena, badade, var allmänt konstiga och hade galet kul! Minnesvärt!
-
-
Augusti
-
Många turer med båten, dopp i havet och sena sommarkvällar bjöds det på i Augusti. Fick upp tre sköna brudar på besök och vi hade det gött med mycket skratt och flum på mitt land. Sen var det dags att börja skolan, börja gymnasiet. Nervöst så in i tusan :P Hamnade med en mycket fin och skoj klass och plötsligt förstod man inte varför man varit så himla nervöst.
-
hade en go dag och natt med mina tjejor som slutade med en spontan photoshot där även jag hamnade framför kameran tillslut.
-
September
Nu började skolan dra igång på allvar och det blev insparksfest med 80-talstema. Började dansa show/jazz på Lasse Külers och tog så småningom upp gympan lite smått igen med den så kallade showtruppen Efter att ha slutat i tävlingsektionen dvs. Träffade Maja och Hanna, hör väl igentligen ihop med augusti men skitsamma. Livet flöt på :)
-
Oktober
Det vart oktober och halloween vilket sytes tydligt på skolan ;) Ett välbehövligt höstlov kom och jag tog min familj och stack till the big Apple, New York. Har dock inga bilder därifrån på datorn så jag ska göra er besvikna och langa upp de lite senare.. Där blev det hur som helst en hel del shopping, god mat och deltagande i ett femkilometerslopp där man sprang i mål i samma målfålla som NY marathon som skulle hållas dagen därpå.
-
November
-
November, vad hände då? det var ju ändå bara en månad sen. Bra minne man har alltså.. Antar att det mesta bestod av plugg, yeey för naturlinjen. Ändå ingen som läser detta, så varför ens skriva nått under bilderna.
-
December
-
-
Nu var det jul här i vårt hus.. Japp julens månad kom och man for ut på staden för att hitta klappar. Mysig månad har det varit dock rätt ovintrig då snön totalt saknats. Tills jag kom upp till åre det vill säga. Här är det massvis med snö och det har varit en jättefin jul och nu är det nyår!
-
Där har ni det kort och gott, mitt år, 2011. Nu hoppas vi bara på ett fint 2012..känns fel att skriva :S

The final day

2011-12-31 15:17:42 / 0 kommentarer ..


Hola guapas!
Nu siter jag i sängen och ska precis till att plocka ihop en årskrönika som sumerar året som har gått. Dock sitter jag inte på datorn där alla bilderna ligger, för den är ju hemma i stan, men ska se om jag kan få ihop en från varje månad tack vare facebook ;)
Har åkt skidor sista gången för i år nu, himla fint väder var det, men sjukt mycket folk. Han med ett åk upp på skutan för alla er årenördar som vet ;) Störtloppet ner var jättefint :P Nä men som sagt, årskrönika var det. Kan ju ta sin lilla tid så bäst att jag börjar redan nu :P

We heart it!

2011-12-29 18:42:40 / 0 kommentarer ..


Man måste bara älska den sista bilden på lejonet, så sööt! Föresten, följ mig på weheartit genom att klicka dig in här.

Lägg på bokeh på en bild

2011-12-29 10:30:00 / 0 kommentarer ..


Nu tänkte jag visa hur man förvandlar en vanlig "tråkig" bild till en lite mer rolig så att säga, med hjälp av en bokeh bild. Bokehbilder finns att spara ner från google, eller också kan du ju fotografera en själv, ännu bättre! Till detta behöver du photoshop, och jag har själv arbetat med photoshop elements 10, men det fungerar likadant i alla versioner.
Hoppas att någon har nytta utav denna tutorial i alla fall :)
Lycka till!

Jag hatar rubriker!

2011-12-28 21:54:16 / 0 kommentarer ..


Hej! På lite bättre humör nu då;)
Just nu sitter jag och lyssnar på lite skön musik och redigerar bilder, rätt soft faktiskt. 28:e december idag, det är ju fasen snart slut på året. Tänk så fort det har gått, var ju nyss nyår.. Aja, året har ju varit bra.. nej vänta det här ska jag ju inte göra nu, utan på lördag då året verkligen SNART är slut. :P Årskrönika eller vad man säger.
Dagen har i alla fall bestått av skidåkning och chill här hemma. Saknar det fina vädret bara, massa gråa moln, blåst och piskande snö överallt, ge mig blå himmel. Okej, jag har ju i alla fall till skillnad från stockholm och ja, södra delen av sverige massa vit snö på marken. Det är sjukt mys!

Nej, jag orkar inte...

2011-12-28 16:37:09 / 0 kommentarer ..


Åh nu ska jag vara surtant..Är på dåligt humör. Syrrans kompis med familj kom upp till oss idag, och ska stanna tills den 2:a. Tänk, två tonårstjejer som bara bitchar sig och är allmän jobbiga och en åttarig liten kille som är överallt och har världens speed och är på hunden jämt och sändigt och är allmänt irriterande. JAG ORKAR INTE! Visst, det låter inte så jobbigt, men livet är surt nu... -.-
Vill faktiskt bara lägga mig någonst.......

Åre Relax och Spa

2011-12-27 15:56:18 / 1 kommentarer ..


Strax efter jag skrivit klart det förra inlägget kom min mamma in i mitt rum och berättade att hon hade bokat in mig och min syster på Åre Relax och Spa för en asiktsbehandling. Så skönt!
När vi först kom dit fick vi byta om (såklart) och sedan simma runt lite poolen och också bada lite bastu och bara ta det lungt innan behandlingen började. Det var jätteskönt och vi blev både insmorda med diverse klet och masker samt fick lite ansikts- och hårmassage. Sen var det bara att ta sig hem i den mysiga (se ironin i det) snöstormen..Burr

Så nu sitter jag här hemma och ska precis äta lite spagetti och köttbullar. Avancerat på hög nivå ;)
See yah!

Give me some insperation

2011-12-27 12:42:52 / 0 kommentarer ..


Hej coolingar!
Tänkte tipsa vem som nu ens kollar in den här bloggen att besöka mina kompisars nystartade blogg tinja där de skriver om sina liv, smink, hår och styling. Kika in vet ja, geonom att klicka här
Haha, igår var det ju också väldigt dåligt väder tack vare Dagmar, stormen. Och för att vara snäll mot mina skadade knän valde jag att skippa alpinåkningen och hängde med pappa ut i längdspåren istället. Herregud, vem hade kunnat tro att längdskidåkning kunde vara så trixigt och jobbigt. Inte jag i alla fall. Vet inte hur länge sedan det var jag åkte sist, typ när jag var sju-åtta år något sånt där. Var i alla fall helt slut när jag kom hem.
Hmm..behöver inspiration på vad jag kan skriva för typer av inlägg. Så om någon där ute sitter med någon finurlig ide, tveka inte att kommentera!

Annandag jul idag ju

2011-12-27 12:30:28 / 0 kommentarer ..


God morgon världen..insåg jag nu var ett dumt sätt att börja inlägget med, med tanke på att klockan är snart halv ett. Well well, jag sitter fortfarande i pyjamas och myser i sängen. Det är bajsdåligt väder ute så det blir inga skidor idag. Är nämligen uppe i Åre nu över jul/nyår.
Hu som helst, vad dagen kommer bestå utav vet jag inte riktigt. Titta på film och mysa antagligen :) Slänger in lite bilder jag fotade kring granen i lördags i brist på annat.
Ja, jag kan ju hänga på alla andra  och berätta vad jag fick i julklapp, om jag nu kommer ihåg allt dvs :P
  • Photoshop elements 10 (har haft sjuan innan, men den fungerar ej på mac)
  • En finfin mössa
  • 500 kr
  • "Modell för en dag-grej"
  • Hollisterkofta
  • Nytt 50 mm objektiv från nikon
  • Påslakan
  • Lite smink
  • Massa fina kläder
  • Örhängen
  • En bok "Ursäkta att man vill bli lite älskad"
  • En halvårsprenumeration på Shoot magazine
  • Bortskänkta pengar till stadsmissionen
  • Och sen har jag glömt bort :P

tretton procent kvar

2011-12-27 00:34:10 / 0 kommentarer ..


Japp, rubriken talar sitt tydliga språk, batteriet håller på att ta slut och jag orkar inte hämta en laddare. Ska ju ändå sova typ nu, så det får bli imorgon. Imorgon lovar jag att komma med ett bra inlägg, men nu tänkte jag bara säga att jag prövar på nytt. Kanske håller det bara i sig nu över lovet innan jag överöses med plugg. Let´s hope not :)
Nä, sova var det visst. God natt!

  
Hej, jag heter sofia och är en tjej på sjutton år. Jag älskar att fotografera vilket syns en del i bloggen. När jag inte fotar umgås jag med vänner, läser andra året på NV-programmet, dansar, kör lite gympa och har kul!